Log in
Aanmelden
Offerte
Contact
  • Engels
Stap terug

TLS 1.0 en 1.1 bijna end of life: wat betekent dit voor uw webapplicaties?

De internetprotocollen TLS 1.0 en TLS 1.1 worden vanaf maart 2020 niet meer ondersteund door de meest gebruikte browsers. In deze blog kunt u er meer over lezen.

De configuratiewijziging op onze productieomgeving zal uitgevoerd worden in de nacht van maandag 27 april op dinsdag 28 april tussen 01:00 en 05:00 CET.

Het kan zijn dat u tijdens deze wijziging een korte onderbreking van uw omgeving ervaart. Uit voorzorg, vragen wij u de dag VOOR het onderhoud en de dag NA het onderhoud de werking van uw omgeving te controleren. Het kan zijn dat uw applicatie, gebruikers of partners mogelijk nog gebruik maken van de verouderde protocollen. Mocht u naar aanleiding van deze berichtgeving nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij de voor u bekende support kanalen

TLS versie controleren

Er zijn meerdere manieren om te checken of u gebruikmaakt van een TLS versie 1.0 of 1.1 die bijna end of life is. Via internet.nl is bijvoorbeeld te zien of uw website gebruikmaakt van moderne internetstandaarden.

Een andere (en betere optie volgens ons) is SSL Labs. Deze site controleert uw website vrij uitgebreid op met name het gebruik van SSL en TLS. SSL Labs gaat uit van een andere standaard, namelijk de standaard die ook wordt gehanteerd door Mozilla (de organisatie achter browser Firefox).